DEN ÅRLIGE JULEBASAR

Julebasaren fremtryllede julestemningen

Solen skinnede og det vrimlede med nissehueklædte børn, da skolen i lørdags slog dørene op for skoleårets største begivenhed – julebasaren.

Skolen strålede og det var tydeligt at se, hvordan elever, lærere og forældede havde haft travlt med at omdanne skolen til denne
festklædte julebasar med bugnende boder med håndarbejde, mad og kager, grøntsager, æbleskiver, popcorn, kvalitets oste, juletræer,
bolcher, krystaller, bøger, kalendere, legetøj, vafler, adventskranse, hjemmegjorte godter og meget mere.

Der var flotte elevoptrædener i både den store sal samt i musikcafeen og masser af hyggelige aktiviteter i fiskedammen, nisseværkstedet og ved snobrøds bålet. I tombolaen og i ”julemandens lotteri” var der et væld af fine præmier at vinde.

De mindste kunne få sig en tur på en ægte julepony eller se dukketeater. Og de allermest modige kunne besøge spøgelseshuset!

Waldorf 100 fejringen gav anledning til nye tiltag, så der var også både Waldorf 100 biograf, info bod og salg af Waldorf 100 t-shirts og hættetrøjer – i eurytmisalen, sammen med den flotte elevudstilling.

I biografen viste vi denne film om Steiner skolerne på verdensplan

Til basaren fik vi også besøg af TV2 Øst, som lørdag aften sendte et lille klip fra
julebasaren i deres nyhedsudsendelse, som kan ses her
https://www.tv2east.dk/nyheder/30-11-2019/1930/jul…

og de skrev også en artikel om julebasaren, den kan læses her
https://www.tv2east.dk/vordingborg/stor-julebasar-…

 Det er ved julebasaren, at skole og forældre har mulighed for i fællesskab at yde en stor indsats, som gerne skulle munde ud i en festlig dag med imponerende børneoptræden og elevudstillinger. Forskellige salgsboder med håndarbejder af al slags strikket og syede ting, legetøj gjort af ægte materialer, stenbod og en naturaliebod, fyldt med saft og syltede sager.

Brødbod med duftende nybagt brød, alt gerne af økologisk og biodynamisk oprindelse, samt en stor biodynamisk grøntsagsbod. Der er pizzabod, suppebod og kaffestue, hvor man kan hygge sig og slappe af i smukke omgivelser, med boller og kager i lange baner, alt hjemmegjort. Der er dukketeater, fiskedam og ponyridning for de små og også gerne aktiviteter for de ældre børn. Dagen slutter af med aftensmad i den lille sal, så alle kan gå mætte og tilfredse hjem. Sidste år udvidede skolens basar med aftensmad. Dette var en stor succes.

Der er ikke noget at sige til, at børnene ser frem til basaren, som en ganske særlig og spændende dag.

Ved basaren har vi også en mulighed for at markere os udadtil og gøre opmærksom på vores eksistens og fortælle, hvad netop
en Rudolf Steiner skole står for.

Samtidig er basaren også et økonomisk gode for skolen. Overskuddet er i tidens løb gået til mange forskellige forbedringer på
skolen, men noget af det mest iøjnefaldende er nok istandsættelsen af den lille sal, basketballbanen, musikinstrumenter og skolemøbler, legeplads, symaskiner, gymnastikredskaber og meget mere.